Haarden en kachels

La Vintus adviseert u over haarden en kachels

Haarden en kachels zijn er in zeer veel verschillende merken, modellen en stijlen. Een keuze maken is daarom vaak niet eenvoudig.

La Vintus adviseert over de mogelijkheden.

Diversiteit

Voor elke sfeervolle stijl kunt u zich door ons laten inspireren voor de vormgeving en stijl die bij u past.

  • Klassiek, modern of nostalgisch.
  • Hout, gas of elektrisch.
  • Voor binnen of buiten.
  • Ingebouwd of vrijstaand.
  • Met of zonder afvoer.

Stijlvol

kachels

Merken

haarden en kachels

Onderhoud

Haarden kachels

Installatie haarden en kachels

Na uw opdracht bestellen wij de haard en alle bouwmaterialen die nodig zijn voor de eventuele inbouw van de haard. Geheel volgens afspraak komen wij de haard bij u installeren. Netjes, vakbekwaam met respect voor uw woning of bedrijf zodat alles na installatie van haard of kachel er net zo uitziet als daarvoor. Of beter.

Bij installatie van haarden en kachels werken wij zo schoon en netjes mogelijk. Wij zorgen er voor dat stof en overlast tot een minimum beperkt blijven.

Hout

De open, houtgestookte haard is de meest traditionele warmtebron. Een open haard met het geluid van knetterend vuur en de heerlijke geur van het hout die uit de open haard uw woonkamer vult, laten u de speciale sfeer beleven die deze warmtebron kenmerkt. Naast de open houtgestookte haard leveren wij ook houtgestookte warmtebronnen in een gesloten vorm. De aanwezige glasplaat geeft extra veiligheid, aangezien vonken dan niet op uw vloer kunnen belanden. Omlijst met een schouw (op maat) is elke ‘open’ haard een aanwinst voor uw interieur.

Gas

Een open haard kan ook een gas gestookte warmtebron zijn die garant staat voor een schone verbranding en een voordelig energieverbruik. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en modellen, ook in combinatie met een (op maat gemaakte) schouw. De gashaarden kunnen strak in de muur worden ingebouwd. Door gebruik te maken van een gevel- of dak uitmonding kan de haard of kachel op vrijwel elke gewenste plek geplaatst worden. Indien een rookkanaal aanwezig is, kan de haard of kachel met een flexibele afvoerpijp daarop worden aangesloten.

Elektrisch

Bij een elektrische haard is een afvoer niet nodig; u kunt de elektrische haard dus gewoon in een schouw plaatsen aan de muur bevestigen. Stekker in het stopcontact en u kunt genieten van een sfeerhaard met bijvoorbeeld een extra breed vlammenspel of haarden waarbij het lijkt of de haard continu een warme gloed afgeeft. Ook als de haard niet ingeschakeld is, ontstaat door dit effect een sfeervol visueel decor. Met een afstandsbediening bepaalt u eenvoudig het gewenste vlammenspel. Veel stijlen en modellen.  In een persoonlijk gesprek adviseren wij u graag over de mogelijkheden.